Barack Obama: Jam gati të vaksinohem drejtpërdrejtë në televizion

Ish-Presidenti Barack Obama është i gatshëm të japë një shembull kur bëhet fjalë për marrjen e një vaksine COVID-19, transmeton “Kosovo Insights”

Gjatë një interviste me nikoqirin e SiriusXM Urban View Joe Madison të enjten, Obama tha nëse Dr. Anthony Fauci, eksperti më i lartë i sëmundjes infektive të vendit, thotë se një vaksinë është e sigurt dhe mund t’ju “imunizojë që të mos merrni COVID, absolutisht, jam duke shkuar për ta marrë atë “. Obama tha se ai i beson Fauci “plotësisht”, dhe ai mund të marrë vaksinën “në TV ose [ta] filmojë atë, vetëm në mënyrë që njerëzit të dinë se unë i besoj kësaj shkence dhe ajo që nuk kam besim është duke u KOVID”.

Obama i tha Madison se e kupton, për shkak të ngjarjeve historike si Studimi i Tuskegee, “pse komuniteti Afrikano-Amerikan do të kishte ca skepticizëm. Por fakti i çështjes është se vaksinat janë pse nuk kemi më poliomelit, arsyeja pse nuk “Nuk do të kemi një bandë të tërë fëmijësh që vdesin nga fruthi dhe lija dhe sëmundjet që përdornin për të përcaktuar popullatat dhe komunitetet e tëra”.//Kosovo Insights