Damka zbaton urdhërat e Erdogan: Të shkarkohet Qëndrim Gashi ose nuk e votojmë asnjë ligj

President of Turkey, Recep Tayyip Erdogan gestures as he gives a press conference after the cabinet meeting at the Presidential Complex in Ankara, Turkey, on September 21, 2020. (Photo by Adem ALTAN / AFP)

Deputeti Fikrim Damka,  nga grupi parlamentar 6 plus ka pasur një kërcënim për qeverinë.

Ai ka kërkuar që urgjentisht të shkarkohet ambasadori Gashi.

Nëse nuk ndodhë një gjë e tillë, Damka ka thënë se ai dhe grupi parlamentar gjashtë plus nuk do të votojnë asnjë nga ligjet që do të shkon për votim në seancat e ardhshme.

“Përderisa nuk tërhiqet nga pozita e ambasadorit, si 6 deputet të Kuvendit dëshirojmë t’u informojmë se nuk do të votojmë asnjë ligj në seancat e ardhshme, jashtë ligjeve të COVID-19 dhe projektligjeve për rimëkëmbje ekonomike”, ka potencuar Damka.

“Një çështje tjetër shumë e rëndësishme për të cilën duhet të flas sot është shqetësuese dhe e lidhur ngushtë me të gjithë ne. Kohëve fundit, kemi hasur në disa deklarata nga zyrtarë të lartë shtetërorë në Evropë që kanë fyer dhe shpifur në mënyrë të qartë Islamin duke synuar eliminimin e vlerave të tolerancës dhe respektit ndërfetar. Në të ardhmen këto retorika mund të na shkaktojnë pasoja të padëshiruara dhe mund të na fusin në një rrugë të pakthyeshme”, ka shtuar ai.