Dokument – Kërkesa e Vetëvendosjes dërguar Gjykatës Kushtetuese

Deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje një ditë më parë i janë drejtuar Gjykatës Kushtetuese për interpretim të dekretit të presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit për mandatarin Avdullah Hotin.

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës nga Lëvizja Vetëvendosje, Arbërie Nagavci një ditë më parë tha se presidenti i vendit ka bërë presion të vazhdueshëm ndaj LVV-së, kurse me dekretimin e Avdullah Hotit për kryeministër, partia e saj vlerëson se Thaçi ka shkelur me paramendim Kushtetutën e vendit.

Ajo tha se ky vendim është marrë duke anashkaluar Nenin 82 të Kushtetutës së Kosovës.

“Ajo që bihet në sy me këtë dekret është se presidenti e ka anashkaluar tërësisht Nenin 82 duke u thirrur vetëm në nenin 95.

Ndryshe, 29 deputetë të Vetëvendosjes si dhe deputeti nga pakicat, Elbert Krasniqi që bën pjesë në Grupin parlamentar të LVV-së, një ditë më parë i janë drejtuar me një kërkesë në Kushtetuese, për interpretim të vendimit të presidentit, për dekretim të kandidatit të LDK-së për mandatar, pasi sipas tyre është shkel Kushtetuta.

VV e kanë argumentuar këtë edhe duke përmendur letrat që Thaçi i ka dërguar kreut të LVV’së, Albin Kurtit si lideri i partisë së parë të dalë nga zgjedhjet e gjashtë tetorit.

Në kërkesën e VV po ashtu si referencë është marrë Kushtetuta e Kroacisë, e Sllovenisë, e Gjermanisë, Greqisë, Serbisë dhe Shqipërisë. //KosovoInsights