Drejtori i IKD-së kërkon që Hoti urgjentisht të paraburgoset

Po të funksiononte ligji si duhet, kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, do e kalonte natën në qendrën e paraburgimit në Prishtinë, në pritje të ndonjë procesi gjyqësor, ka deklaruar Ehat Miftaraj nga Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD).

Sipas Miftarajt, kapja e shtetit është simbolikë e Qeverisë Hoti.

“Anti-vlera dhe kapja e shtetit eshte shenderruar ne politike kryesore e Qeverise Hoti”, thuhet në reagimin e Miftarajt.

Tutje, ai ka shprehur nevojën për një proces vetting-u edhe në Universitetin e Prishtinës.

“Kerkeses se Vettingut ne Polici, Prokurori dhe Gjykata duhet shtuar edhe Universitetit te Prishtines. Vetem paramendo sa studenta kalojne permes “edukimit” nga lloji i “profesorave” alla Avdullah Hoti”, deklaroi tutje Miftaraj. //KosovoInsights

 

Tutje, ai