Kompania bioteknologjike amerikane prodhon vaksinën potenciale COVID-19 mbi 94% efektive

Ekziston një tjetër vaksinë potenciale COVID-19 dhe ka qenë mbi 94% efektive deri më tani.

Ka pak më shumë shpresë në horizont! Të hënën, një kompani bioteknologjike amerikane njoftoi se kandidati i vaksinës Moderna COVID-19 ka treguar rezultate premtuese në fazat e saj të provës, transmeton “Kosovo Insights”.

Më 16 nëntor, Moderna lëshoi ​​një deklaratë duke ndarë informacione në lidhje me të shtënën e mundshme.

Sipas kompanisë, ka qenë 94.5% efektive në fazat e saj të provës, sipas të dhënave të tyre paraprake.

Moderna thotë se 30,000 vullnetarë janë të përfshirë në studim, të gjithë kanë marrë vaksinimin e vërtetë.

Kjo duhet të na japë shpresë të gjithëve se në të vërtetë një vaksinë do të jetë në gjendje të ndalojë këtë pandemi dhe shpresojmë të na kthejë në jetën tonë.

Ndërsa kjo është premtuese, është fakti që dy kompani kanë gjetur rezultate të ngjashme që janë më qetësuese, sipas presidentit të Moderna, Dr. Stephen Hoge.

Komentet e Hoge vijnë vetëm disa ditë pasi një kompani tjetër amerikane raportoi se kandidati i tyre i vaksinës po tregonte rezultate pozitive në fazat e hershme të provës.

Javën e kaluar, të dhënat e Pfizer dhe BioNTech zbuluan se shkrepjet e tyre ishin deri në 90% efektive në parandalimin e COVID-19, një rezultat që Justin Trudeau e përshkroi si “inkurajues”.

Në të njëjtën javë, një kompani kanadeze njoftoi gjithashtu se versioni i tyre i vaksinës nga bimët po tregonte një “përgjigje premtuese të antitrupave” në 100% të vullnetarëve.

Duke folur më 9 nëntor, Trudeau tha se ai shpresonte që vaksinat të zbarkoheshin në Kanada “në fillim të vitit të ardhshëm”.//Kosovo Insights