Kush është John Ratcliffe, personi që do ta zëvendësoj Richard Grenell-in në pozitën e drejtorit të Intelegjencës Kombëtare

President Donald Trump meets with the Republican Study Committee regarding healthcare in the Oval Office, Friday, March 17, 2017. (Official White House Photo by Shealah Craighead)

Lindur në Mount Prospect, Illinois, Chicago. Ai u diplomua në shkollën e mesme të Carbondale Community në Carbondale, Illinois. Diplomoni edhe në Universitetin e Notre Dame në 1987, Bachelor të Arteve në Qeveri dhe Studime Ndërkombëtare; pastaj edhe në Drejtësi, të universitetit Metodist University (tani Dedman School of Law) me një Juris Doctor në 1989.

Ratcliff që pritet ta zëvendësoj Richard Grenell-in në pozitën e drejtorit të Intelegjencës Kombëtare është është një politikan dhe avokat amerikan që ka shërbyer si kongresmen për rrethin e 4-të të Teksasit që nga 2015. Ai është vlerësuar si një nga anëtarët më konservatorë të Kongresit.

Presidenti Amerikan Donald Trump njoftoi më 28 korrik 2019, se ai synon të emërojë Ratcliffe Drejtor të Inteligjencës Kombëtare (DNI). Ratcliffe tërhoqi emrin e tij si kandidat potencial pasi disa senatorë ngritën shqetësime, ish zyrtarë të inteligjencës thanë se ai mund të politizonte inteligjencën, dhe raportet e mediave kritikuan përvojën e tij prokuroriale në çështjet e terrorizmit dhe imigracionit.

Vlenë të ceket se Ratcliffe ka mbështetur me vendosmëri kritikën e Trump për hetimet mbi ndërhyrjen ruse në zgjedhjet e Shteteve të Bashkuara të 2016-ës. Ratcliffe është shprehur se “nuk ka parë prova” që ndërhyrja ruse në zgjedhjet e vitit 2016 ndihmoi në zgjedhjen e Trump. Ai e ka përshkruar mbikëqyrjen e aprovuar nga gjykata mbi fushatën e Trump si spiunazh. Gjithashtu ka pohuar pa prova se hetimi i Rusisë ishte njollosur nga një komplot kriminal.