Lëvizja Vetëvendosje: Protesta e qytetarëve kundër dhunës dhe arrogancës vazhdon

Lëvizja Vetëvendosje Qendra në Shqipëri ka lëshuar një komunikatë rreth protestës për mbrojte të Teatrit Kombëtar të Shqipërisë. Si reagim ndaj shembjes së këtij teatri LVV Qendra Shqipëri pohon se qindra forca policore u futën dhunshëm në hapësirat e Teatrit Kombëtar për të larguar qytetarët që kanë qëndruar 27 muaj në mbrojtje të këtij kompleksi ndërtimor pjesë e trashëgimisë kulturore shqiptare dhe evropiane.

LVV Qendra Shqipëri përmes kësaj komunikate kërkonë lirimin e të gjithë qytetarëve të arrestuar. Njëkohësisht i kujtojmë publikut të gjerë se kompleksi i Teatrit Kombëtar është dokumentuar në çdo centimetër në dosjen e dorëzuar pranë organizatës “Europa Nostra” që e ka shpallur muajin e kaluar Teatrin Kombëtar si vlerë e përbashkët evropiane.

Komunikata e plotë: