Mbretëria e Bashkuar miraton vaksinën e koronavirusit Pfizer, kush do ta marrë më parë?

Vaksina “Pfizer BioNtech Covid-19”, është aprovuar për përdorim në Mbretërinë e Bashkuar, transmeton “Kosovo Insights”.

Një zëdhënës i Departamentit të Shëndetit dhe Kujdesit Social tha të Mërkurën: “Qeveria ka pranuar sot rekomandimin nga Agjencia e Rregullimit të Barnave dhe Produkteve të Shëndetit të pavarur (MHRA) për të miratuar vaksinën Pfizer / BioNTech Covid-19 për përdorim.

“Kjo pason muajsh të provave rigoroze klinike dhe një analize të plotë të të dhënave nga ekspertët në MHRA të cilët kanë arritur në përfundimin se vaksina ka përmbushur standardet e saj të rrepta të sigurisë, cilësisë dhe efektivitetit.

“Vaksina do të vihet në dispozicion në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar nga java e ardhshme.”

Sekretari i Shëndetësisë Matt Hancock shkroi në Twitter.

“Forcat e Armatosura dhe NHS tashmë kanë filluar përgatitjet urgjente për shpërndarjen e një vaksine”.

Burimet thanë se rreth 10 site do të shndërrohen në qendra vaksinash brenda dy javësh, duke përfshirë spitalin Nightingale në qendrën Londër ExCel dhe futbollin Ashton Gate të Bristol, transmeton “Kosovo Insights”.

Çfarë po përgatitet për Mbretërinë e Bashkuar?

Qeveria ka siguruar 40 milion doza të vaksinës Pfizer, me 10 milion në Mbretërinë e Bashkuar deri në fund të vitit. Departamenti i Shëndetit dhe Kujdesit Social tha se vaksina do të jetë në dispozicion nga java tjetër.

Pacientët kanë nevojë për dy doza, që do të thotë se nuk janë siguruar të shtëna të mjaftueshme për të gjithë popullsinë në MB.

Si do të përgatitet një vaksinë?

Puna ka ndodhur në prapaskenë për të siguruar që stafi i NHS është i gatshëm të fillojë shpërndarjen e goditjeve për më të prekshmit, si dhe punonjësit e shëndetësisë dhe kujdesit, si një përparësi.

Forcat e Armatosura dhe NHS kanë filluar përgatitjet urgjente për shpërndarjen e vaksinave të koronavirusit.

Personeli ushtarak është urdhëruar të shndërrojë rreth 10 vende në qendra vaksinash brenda dy javësh, duke përfshirë spitalin Nightingale në qendrën Londër ExCel, hipodromin në Epsom, në Surrey dhe stadiumin e futbollit Bristol’s Ashton Gate dhe konferencën e Robertson House në Stevenage do t’i shërbejnë kryeqytetit. dhe në jug të Anglisë, sipas burimeve.

Qendra e Tenisit dhe Futbollit në Manchester, parku i shkencës Qendra për Jetën në hipodrom Newcastle dhe Leicester do të jenë vendet e vaksinave masive të konvertuara për Veriun dhe Midlands.

NHS, i cili është përgjegjës për programin e vaksinave, kuptohet se ka kërkuar zyrtarisht ndihmë nga Ministria e Mbrojtjes përmes protokollit “Ndihma ushtarake për autoritetet civile” (Maca).

Telegrafi gjithashtu ka mësuar se një besim i madh në spital në Londër pret që vaksinat e para të koronavirusit në Britani të ndodhin që të hënën pasi bosët e NHS u bënë thirrje vullnetarëve për të administruar goditjen nga ora 7 e mëngjesit atë ditë.

Kush është në krye të listës për të bërë një vaksinë të koronavirusit?
Komiteti i Përbashkët për Vaksinimin dhe Imunizimin (JCVI) ka ekzaminuar të dhënat se kush vuan rezultatet më të këqija nga koronavirusi dhe kush është në rrezikun më të lartë të vdekjes.

Udhëzimi i tij i ndërmjetëm thotë se renditja e përparësisë duhet të jetë:

1. Të rriturit e moshuar në një shtëpi të kujdesit dhe punonjës të shtëpive të kujdesit

2. Të gjithë ata që janë 80 vjeç e lart dhe punonjësit e shëndetësisë dhe të kujdesit shoqëror

3. Të gjithë ata që janë 75 vjeç e lart

4. Të gjithë ata që janë 70 vjeç e lart dhe individë jashtëzakonisht të ndjeshëm klinikisht, duke përjashtuar gratë shtatzëna dhe ato nën 18 vjeç

5. Të gjithë ata që janë 65 vjeç e lart

6. Të rriturit e moshës 18 deri 65 vjeç në një grup në rrezik

7. Të gjithë ata të moshës 60 vjeç e lart

8. Të gjithë ata të moshës 55 vjeç e lart

9. Të gjithë ata të moshës 50 vjeç e lart.//Kosovo Insights