Presidenti Thaçi: Do të vazhdojmë duke punuar për të siguruar të drejta të barabarta për të gjithë

Në Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë, presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka shprehur përkrahjen për komunitetin LGBTIQ në Kosovë.

Në # IDAHOBIT2020Kosova, unë dua të zgjasë mbështetjen time për të gjithë personat #LGBTIQ në Kosovë që luftojnë me guxim për të drejtat e tyre kushtetuese. Ne do të vazhdojmë duke punuar për të siguruar të drejta të barabarta për të gjithë. Si President, unë kam iniciuar krijimin e instrumenteve të reja për të adresuar nevojat e të gjithë qytetarëve të Kosovës.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>On <a href=”https://twitter.com/hashtag/IDAHOBIT2020Kosova?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#IDAHOBIT2020Kosova</a>, I want to extend my support to all <a href=”https://twitter.com/hashtag/LGBTIQ?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#LGBTIQ</a> persons in Kosovo for fighting bravely for their constitutional rights. We’ll cont. working to ensure equal rights for all. As President, I’ve initiated creation of new instruments to address needs of 🇽🇰🏳️‍🌈citizens <a href=”https://t.co/pvZFsEN3Vc”>pic.twitter.com/pvZFsEN3Vc</a></p>&mdash; Hashim Thaçi (@HashimThaciRKS) <a href=”https://twitter.com/HashimThaciRKS/status/1261948167110746113?ref_src=twsrc%5Etfw”>May 17, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>