Profesori i njohur i Shkencave Politike, Bieber: Shkatërrimi i trashigimisë kulturore, shenjë e keqe për demokracinë

Për shembjen e Teatrit Kombëtar të Shqipërisë reaguan shumë persona me rëndësi, nga Kosova disa zëvendës ministra dhe deputet. Edhe profesori i mirënjohur i Shkencave Politike në Universitetin e Gracit të Austrisë, Florian Bieber tha se

“Shkatërrimi i trashigimisë kulturore, shenjë e keqe për demokracinë”.

Reagimi i plotë i profesorit Bieber në Twitter:

Shkatërrimi i trashëgimisë kulturore gjatë natës në mes të pandemisë. Teatri kombëtar, një ndërtesë e rrallë historike është shkatërruar në Tiranë. Trishtim për trashëgiminë kulturore dhe një shenjë e keqe për demokracinë.//KosovoInsights