Skandali i radhës: Përfitues i privatizimeve në Kosovë edhe vëllai i presidentit Hashim Thaçi

Mbi privatizimet e tokave e fabrikave të shtetit, nga ana e politikanëve kryesorë të vendit në Kosovë, përfitues i privatizimeve është edhe vëllai i presidentit Hashim Thaçi, Idrizi.

Idriz Thaçi, është drejtor i Kompanisë “Geo Mineral”, e cila kishte privatizuar mbi 30 hektarë tokë në Vërbeshticë të Komunës së Shtërpcës.

Sipas raportimit të mediave, Idriz Thaçit privatizimi i kësaj toke në fshatin Vërbeshticë të Komunës së Shtërpcës, i kushtoi rreth 85 mijë euro.

Fillimisht i kishte privatizuar 164,103.00 m2, në vlerë prej 45 mijë e 825 euro, raporton gazeta blic. Më pastaj, kompania e Idriz Thaçit privatizoi edhe 142,546.00 m2, që i kushtoi 38 mijë e 580 euro.

Toka e privatizuar nga ana e “Geo Mineral” është tokë bujqësore dhe nuk dihet për çka është përdorur.

Emri i vëllezërve të presidentit Thaçi, duke përfshirë Idriz Thaçin, është përdorur jo rallë herë.Mediat vazhdimisht kanë raportuar për bizneset e tyre, që operojnë në Kosovë.//KosovoInsights