Sveçla: Thaçi e Gjykata Kushtetuese sabotuan punën e Qeverisë Kurti

Xhelal Sveçla, Ministri i Brendshëm në detyrë në DESKU të KTV-së ka akuzuar presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi dhe Gjykatën Kushtetuese se kanë sabotuar punën e Qeverisë.

Këto akuza i ka bërë teksa ka përgëzuar institucionet që në mënyrë aktive kanë punuar në parandalimin e përhapjes së koronavirusit, duke thënë në të njëjtën kohë se nuk duhet të harrohen “ata që në mënyrë aktive, sabotuan punën tonë”.

“Në kohën kur kishim vetëm 19 të infektuar dhe asnjë të vdekur, kërkonte të shpallte gjendje të jashtëzakonshme, e në momentin kur kishim numër më të madh të infektuarve dhe viktimat e para, kur nuk doli ta shpallë gjendjen e jashtëzakonshme, bëri thirrje për mosbindje qytetare”, ka thënë Sveçla, teksa i është referuar Thaçit. Ai ka vazhduar numërimin e akuzave ndaj tij: “… duke hyrë e dalë nga Kosova për qejf, duke dalur në restorane dhe publikisht duke i thirrur institucionet që të mos përfillin urdhërat e Qeverisë”.

Për sabotazh, Sveçla e ka akuzuar edhe Kushtetuesen, transmenton KosovoInsights.

“Me vendime që kishin të bënim më shumë më semantikë, sesa përmbajtje, ajo bëri të veten”, ka thënë ai, duke shtuar se Gjykata Kushtetuese nuk është në shërbim të këtij shteti.

Rreth ballafaqimit me pandeminë, ai ka thënë se qysh në ditët e para, Qeveria është përballur me këtë krizë, me të cilën u përball tërë bota.

“Ishim qeveri e re dhe në proces të reformës dhe pastaj u ballafaquam me këtë pandemi. Ne si ministri kishim rol kyç. Qysh në ditën e parë në detyrë mora përsipër aktivizimin e Planit të Reagimit Kombëtar. Me ndihmën e ekspertëve nisëm organizimin me të gjitha institucionet që kishin për detyrë të merren me këtë situatë”, ka thënë ai.

Sveçla ka thënë se, në retrospektivë, asgjë nuk do të bënte ndryshe, krahasuar me atë që është ndërrmarrë.