Ushqimet dhe pijet që komprometojnë sistemin tuaj imunitar

A mund të ju bëjë ushqimi juaj që të sëmureni?

Studimet kanë treguar që marrja e tepruar e sheqerit dëmton sistemin tuaj imunitar. Kur sistemi juaj imunitar rrezikohet, ka më shumë të ngjarë të sëmureni. Nëse hani shumë ushqime dhe pije të larta në sheqer ose karbohidrate të rafinuara, të cilat trupi i përpunon si sheqer, mund të jeni duke zvogëluar aftësinë e trupit tuaj për të shmangur sëmundjet. “

Ushqimi i një diete të rrumbullakosur mirë me perime dhe fruta, do t’i japë trupit tuaj vitamina dhe minerale që i nevojiten për të luftuar sëmundjet. Këto ushqime ndihmojnë trupin tuaj të rregullojë dhe të stabilizohet për të punuar në pikun e performancës, “thotë S. Blakmon, specialist i mjekësisë së brendshme në Piemonte. “Besoni apo jo, ajo që vendosni në gojën tuaj shërben si një strukturë ndërtimi për një sistem të fortë imunitar.”

Dr Blakmon këshillon kundër konsumimit të tepërt të këtyre gjërave sepse hulumtimet i kanë provuar ato të komprometojnë reagimin tuaj imunitar, duke i bërë infeksionet më të mundshme:

Pijet e gazuara,

ushqimet të përpunuara,

ushqimet dhe pijet me përmbajtje të lartë sheqeri,

karbohidratet e rafinuara,

pijet alkoolike,

dhe ndërsa ato nuk janë pjesë e një grupi ushqimor, produktet e duhanit gjithashtu mund të komprometojnë shumë sistemin tuaj imunitar.