[the_ad_group id="1455"]

Zyrtari i PDK kërcënon figurat publike

Ish zv / ministri Gani Koci përshkroi një numër politikanësh dhe gazetarë të profilit të lartë si një “rezervuar septik serb” që duhej të “mbulohej me beton” në disa postime në media sociale të bëra të Premten.

Gani Koci, një ish-zëvendësministër i ekonomisë dhe anëtar i Këshillit Drejtues të Partisë Demokratike të Kosovës, PDK, përdori gjuhë kërcënuese kundër një numri politikanësh, gazetarë dhe figura të tjera publike të dukshme në dy postime në mediat sociale të bëra të Premten. – përcjell Kosovo Insights.

“Ka ardhur koha që të mos dezinfektojmë, por të mbyllim këto tanke septike serbe që mbeten në Kosovë. Ata po bien shumë keq, ”shkroi Koçi në një postim të fshirë shpejt në Facebook, duke bashkëngjitur një fotografi të një numri të figurave të profilit të lartë nga politika dhe media.

Në foto shfaqet Vjosa Osmani, Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Albin Kurti, ish-kryeministri, Haki Abazi, ish-zëvendëskryeministri, Veton Surroi, publicist dhe themelues i gazetës Koha Ditore, Shkelzen Gashi, ish-këshilltar i Kurtit , dhe Jeta Xharra, drejtore ekzekutive e BIRN në Kosovë. Gjithashtu u përfshinë Rron Gjinovci, kreu i OJQ-së ORCA, si dhe historiani Jusuf Buxhovi, deputetët e Vetëvendosjes Fitore Pacolli dhe Arberie Nagavci, dhe ish-deputetët Drita Millaku dhe Ilir Deda.

Menjëherë pasi posti u zhduk, Koçi u ankua se “militantët” e Vetëvendosjes e hoqën postin e tij duke e raportuar atë në Facebook.

“UDBA-sh [anëtarët e shërbimit sekret serb] nga Vetëvendosje e fshiu statusin që bëra në lidhje me tanket septike serbe që mbeten në Kosovë,” shkruajti ai në një postim të dytë, përpara se të përsëriste deklaratën e tij për nevojën për t’i “mbuluar ato me beton . ”

BIRN kontaktoi prokurorin e Kosovës Blerim Isufaj për të pyetur nëse prokuroria e konsideronte postin si vepër penale dhe nëse do të merreshin ndonjë masë në lidhje me incidentin, por Isufaj u përgjigj se nuk e kishte parë postin. “Unë nuk e kam parë atë, nuk e kam lexuar dhe nuk mund të flas tani”, tha prokurori.

BIRN kontaktoi zëdhënësin e PDK-së Avni Bytyçi për të kërkuar pamjen e partisë për deklaratat e Koçit, por nuk mori asnjë përgjigje deri në kohën e publikimit. Shoqata e Gazetarëve të Kosovës i tha BIRN se ende nuk mund të komentonte postimet, por Gentiana Begolli, kreu i Shoqatës, deklaroi se ajo e ka ngritur çështjen me bordin. //KosovoInsights

[the_ad id="6886"]